Prima ediție a Salonului Internațional de Artă Singulară ANARTE

Timpul Publicat la: 25-09-2018

Asociaţia culturală ANARTE va organiza la Iași, în perioada 28-30 septembrie 2018, prima ediţie a Salonu­lui Internaţional de Artă Singulară ANARTE (SIAS ANARTE). Expoziţia va fi găzduită la Palatul Culturii, unde, pe data de 28 septembrie, la ora 18.00, va avea loc și vernisajul. Participanţii primei ediţii ai SIAS ANARTE vor fi artiști din Franţa, Anglia, Australia, Iran, Brazilia, India, Serbia și România, care vor expune la Palatul Culturii lucrări aparţinând artei singulare, un gen mai puţin cunoscut în România, dar aflat în plină expansiune pe plan internaţional.

SIAS ANARTE are ca partener principal Festivalul Internaţional de Artă Singulară Le Grand Baz’Art din Franţa, iar ca partener media principal, revista Timpul. Scopul declarat al acestui salon, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Iași, a Universităţii de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” și Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iași – Palatul Culturii –, este crearea unui autentic pol cultural naţional și internaţional în domeniul artelor plastice la Iași, dar și construirea și diversificarea unor punţi culturale între artiștii români (la aceste evenimente vor participa artiști români din ţară, dar și din diaspora) și cei din diverse ţări cu puternice tradiţii și activităţi culturale.

„Arta singulară este asociată artei marginale, artei brute sau artei numită de englezi «outsider»; mai exact, este un gen de artă non-mainstream. Acest stil artistic are ca principale caracteristici autenticitatea și intenţia artistică necomercială, altfel spus, să fie artă creată de dragul artei, nu din motive financiare”, ne-a declarat criticul de artă Adina Scutelnicu, președintele asociaţiei culturale ANARTE. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe