„Adenium START”, ediţia a treia, 2015

Gabriel Cheșcu Publicat la: 12-03-2015

Pe 15 ianuarie, editura ieșeană Adenium relansează Concursul de Debut „Adenium START”, aflat anul acestala cea de‑a treia ediţie, pentru următoarele genuri literare: poezie, proză și literatură pentru copii. Concursul, având sloganul „Rupeţi rândurile!”, se adresează autorilor care încă nu au debutat în volum, editura oferindu‑le sprijinul integral în procesul de promovare: publicitate, serviciu de presă și lansări publice.

Volumele premiate vor fi anunţate public la începutul lunii august, când vor intra în procesul de editare, și vor fi lansate la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, care se va desfășura în toamnă la București. Autorii declaraţi câștigători vor primi cu titlu de gratuitate câte 50 de exemplare din cărţile lor, pentru propria activitate de promovare. Pentru mai multe detalii referitoare la condi­ţiile participării la Concursul de Debut „Adenium START”, cei interesaţi sunt rugaţi să acceseze http://www.adenium.ro/blog/concursul‑de‑ debut‑adenium‑ start‑editia‑a‑iii‑a‑2015.html.

Debutanţii Adenium, intrări în forţă pe scena literară românească

Încă de la prima ediţie, câștigătorii Concursului de Debut „Adenium START” desemnaţi de juriul naţional, alcătuit din nume de referinţă ale criticii literare românești, și‑au impus prezenţa pe scena literară românească, fiind nominalizaţi sau declaraţi câștigători ai unor importante concursuri literare naţionale adresate autorilor debutanţi. În plus, volumele lor au devenit, în timp, bestselleruri ale editurii.

La prima ediţie au fost desemnaţi următorii câștigători: Ana Ionesei, Maldororiana (secţiunea Poezie), Cosmin Leucuţa, Laptele negru al mamei, și Beatris Serediuc, Varză (secţiunea Proză), precum și Adrian Serghie, 20 000 de leghe sub mări (secţiunea Grafică/BD). De asemenea, o selecţie din textele ocupanţilor locurilor 2‑10 din finala secţiunii Poezie a dus la realizarea volumului colectiv Desant 2013.

La ediţia de anul trecut, câștigătorii au fost: Ioana Duţă, De unde stau eu pot vedea cerul (Poezie), Adriana Noxi Rotaru, e‑xilul colecţionarei de fluturi (Proză), Simona Ardelean, Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal‑vizual (Eseu), Edith Negulici, Funeral of hearts (Teatru), și Dorina Graţiela Aolăriţi, Secretul fetei frumoase (Literatură pentru copii).

„Concursul de Debut pe care îl organizăm anual este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte la care lucrează echipa editurii noastre. Succesul său este relevat atât de calitatea excepţională a manuscriselor care ne sunt propuse, de numărul tot mai ridicat al participanţilor, cât și de recunoașterea tot mai clară de care tinerii noștri debutanţi se bucură din partea criticii literare și a cititorilor”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul editorial al Editurii Adenium.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe