A sosit TIMPUL!

Comunicat de presă Publicat la: 04-10-2016

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii septembrie 2016.

Nr. 210 al revistei va fi disponibil în scurt timp în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași) și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă recomandăm să accesați și pagina de facebook a revistei TIMPUL și să vă abonați.

 

În Editorialul din acest număr, George Bondor scrie despre recent încheiata competiție pentru selecţia orașului care va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, „un excelent prilej pentru înţelegerea și definirea de sine a orașelor candidate, în vederea consolidării unui brand cultural și pentru construcţia comunităţii absente”.

În paginile de Actualitate, aflați mai multe despre evenimentele organizate sub egida Campaniei „Oamenii Timpului” 2016 RO+, un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană TIMPUL și organizat de Asociația Revistei Timpul.

Paginile Focus, coordonate de Radu Vancu, sunt dedicate volumului Un altfel de jurnal. Ieșirea din timp, de Matei Călinescu. Semnează opinii: Raluca Dună, Ovidiu Baron, Angelo Mitchievici, Ioan Şerbu și Andrei C. Şerban.           

Paginile de Filosofie, coordonate de George Bondor, au în atenție al 36‑lea Congres al Asociației Societăților de Filosofie de Limbă Franceză (ASPLF), care a avut loc la Iași în perioada 23‑27 august 2016 și a avut ca temă Frumosul. Prezentarea evenimentului îi aparține Danei Țabrea, care semnează și interviul cu președintele Congresului, profesorul Petru Bejan.

Din paginile revistei de cultură contemporană TIMPUL (nr. 210/septembrie 2016) vă recomandăm și interviul realizat de Ioan‑Alexandru Tofan cu Teodor Baconschi, despre creștinism și felul în care acesta poate fi sesizat în textura unei societăţi.

În paginile dedicate artei, puteți citi materialul realizat de Adina Scutelnicu despre tabăra de artă contemporană DFEWA – Dorothea Fleiss & East‑West Artist, care s-a desfășurat de curând la Ardud, precum și articolul Oanei-Maria Nicuță despre spaţiile alternative în arta contemporană cipriotă.

Din paginile de literatură, vă recomandăm poemele semnate de Krista Szöcs, Lucia Cherciu, Teodora Gheorghe și Emil Brumaru.

Numărul 210 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Richard Constantinescu, Cosmin Ciotloş, Dragoş Dascălu, Claudiu Komartin, Maria Bilaşevschi, Constantin Piştea, Simona Preda, Roxana Patraş, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Alex Ciorogar, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Lavinia Maria Pruteanu și Radu Vancu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe