Conferința „Biblioteca și provocările epocii digitale”

Comunicat de presă Publicat la: 10-09-2015

Conferința Națională „Biblioteca și provocările epocii digitale”, organizată de Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, a reunit de ieri la Iași peste 300 de bibliotecari din cele 38 filiale ale Asociației din întreaga țară – bibliotecari, cadre didactice de la facultățile de profil, invitați ai asociațiilor similare din Danemarca, Grecia, Norvegia, Cipru, Republica Moldova, delegați ai marilor edituri științifice și ai furnizorilor de servicii de informare și documentare.

            Evenimentul, aflat la a XXVI-a ediție, a debutat ieri, 9 septembrie, de la ora 9.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, la manifestare luând cuvântul Mircea Regneală, președintele ABR, Bogdan Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași și Mihai Chirica, primarul interimar al Iașului.

            Tema acestui eveniment, de actualitate atât pentru specialiștii în biblioteconomie și știința informării, cât și pentru utilizatorii structurilor infodocumentare din România (biblioteci naționale, universitare și scolare), oferă oportunitatea participării la dezbateri științifice despre schimbările pe care profesia le parcurge în trecerea de la statutul de bibliotecar la cel de specialist în știința informării, concomitent cu transformarea bibliotecii tradiționale într-o structură informațională hibridă și, în cele din urmă, în bibliotecă digitală.

            Cele peste 50 de lucrări din program sunt susținute în plenul Conferinței, în cadrul lucrărilor celor 5 diviziuni, organizate în funcție de tipul de biblioteci, precum și în cadrul celor 12 secțiuni  profesionale, în funcție de problematica dezvoltată.

            Conferința se va încheia mâine, 11 septembrie, cu două excursii documentare:

1. IAȘI – PALATUL „AL. I. CUZA” DE LA RUGINOASA – CETATEA NEAMȚULUI – MĂNĂSTIREA AGAPIA – CASTELUL STURDZA DE LA MICLĂUȘENI – IAȘI

2. IAȘI – CHIȘINĂU (Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” și Biblioteca Națională pentru Copii) – IAȘI.

            Înființată în 1990 ca Asociația Bibliotecarilor din Învățământ din România, ABR este astăzi organizaţia profesională și ştiinţifică a bibliotecarilor și bibliotecilor de toate tipurile din România și are ca obiective principale promovarea intereselor profesionale și științifice ale bibliotecarilor, dezvoltarea legăturilor profesionale între specialiștii domeniului din întreaga țară, studierea principalelor probleme de ordin ştiinţific, tehnic și organizatoric privind bibliotecile și personalul acestora, reprezentarea bibliotecilor româneşti în relaţiile profesionale și științifice cu instituţii naţionale și cu organisme din ţară și străinătate.

            Informaţii suplimentare despre desfășurarea conferinţei și programul evenimentului sunt disponibile aici .

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe