Zilele Culturii Române la Frankfurt am Main

Redacția Publicat la: 03-07-2015

Institutul Cultural Român din Berlin a organizat, în perioada 26-28 iunie 2015, „Zilele Culturii Române”, eveniment care a avut loc în orașul german Frankfurt am Main. În prima zi a fost vernisată, la Ausstellungshalle, expoziția „Și ieri a fost azi”, cu lucrări de Florin Tudor, Dumitru Gorzo, Anca Mureșan, Gili Mocanu, Tara von Neudorf, Simona Vîlea, Traian Boldea, Ecaterina Vrana, Codruța Cernea, Florin Ciulache, toate din colecția de artă contemporană Daniel În a doua zi a evenimentului, la galeria Braubach Five, a fost vernisată expoziția de design „Untamed Skin”, cuprinzând creațiile vestimentare ale lui Alexandru Nimurad, colecția de bijuterii a artistei Vika Tonu și hamurile de piele ale Alexandrei Abraham.

La Hessisches Literaturforum a avut loc o lectură publică din jurnalul lui Mihail Sebastian, realizată de actorul german Jochen Nix, precum și o prezentare a scriitorului român făcută de traducătorul jurnalului său, Roland Erb. La cinematograful alternativ Mal Seh’n Kino a putut fi vizionat filmul „Toto și surorile sale”, regizat de Alexander Nanau, urmat de un dialog cu regizorul.

Așa cum afirmă Christoph Schütte, într-un articol publicat în Frankfurter Allgemenine Zeitung, evenimentul a avut meritul de a face cunoscută publicului german o selecție reprezentativă din scena culturală românească actuală. 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe