Tania Popa: „Nici o secundă nu m-au dărâmat laudele”

Anca Scutelnicu Publicat la: 28-05-2015

Aflată pentru prima dată în cadrul festivalului de film Serile Filmului Românesc TIMPUL, Tania Popa a molipsit publicul ieșean cu râsu-i colorat. Se bazează mereu pe instinct, fără a despica firul în patru. Cu toate că prin rolurile jucate pe scenele teatrelor a îmbrăcat sufletele în hainele bucuriei, marea ei dorință este aceea de a primi aprecieri și la sfârșitul unei prezentări de modă semnate de ea.

 

Pe lângă umorul din America, venim!, filmul are și o notă tragică. Aprecierile publicului compensează munca actorilor?

Acum lucrurile nu se întâmplă chiar așa. Sigur, am evoluat. Îmi place că ai sesizat că în film există o notă tristă, parcă îți vine să zici: „Săracii actori!” Compensează bucuria publicului, dar, sincer, asta doar pe moment. Când vezi că publicul te aplaudă, te felicită, când vezi încântarea în ochii spectatorilor, desigur că îți crește sufletul. Asta este meseria noastră, noi din asta trăim. Ceea ce lumea uită.

 

Cât de mult vă bazați pe instinct?

Tot timpul. Eu lucrez numai cu instinctul, așa funcționează la mine. Când mă gândesc prea mult, deja nu e bine. Trebuie să fac lucrurile pe negândite.

 

Care a fost primul gând pe care l-ați avut la întâlnirea cu Bucureștiul?

Prima dată când am ajuns în București și am auzit un hamal care spunea „Pardon, pardon!” prin Gara de Nord, am zis: „Oh, sunt la Paris!” Pentru mine, pardonul era un cuvânt franțuzesc.

 

Cât de important credeți că este pentru un actor să nu se lase condus de succes?

Eu m-am întâlnit cu succesul de la primul rol pe o scenă profesionistă. Nu vorbesc de Ondine, unde am avut rolul principal și cu care am debutat la Teatrul Național din București, vorbesc de Antigona, unde am fost nominalizată la Premiile Uniter. Nici o secundă nu m-au dărâmat laudele. Pentru mine este mult, mult mai important ce spune publicul. Noi pentru ei facem teatru, și nu pentru critici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe