Noaptea muzeelor la Iași

Redacția Publicat la: 11-05-2015

Sâmbătă, 16 mai, 23 de muzee şi instituţii ieșene își deschid porțile pentru public. Unele instituții pregătesc evenimente speciale, cum ar fi concerte și recitaluri, iar tramvaiul de epocă, evident mai frumos și mai curat decât tramvaiele obișnuite, va circula pe traseul Copou – Tg. Cucu, recreând atmosfera vremurilor trecute.

Vor putea fi vizitate muzeele literare, Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Kogălniceanu, Muzeul Poni – Cernătescu şi Muzeul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, la care se adaugă Palatul Al. I. Cuza de la Ruginoasa. De asemenea, vor fi deschise vizitatorilor Palatul Roznovanu, Casa Cantacuzino- Paşcanu – Sediul Stării Civile, Turnul Golia şi Palatul Oştirii din Copou. Organizatorul naţional al manifestării este Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Ca și la edițiile trecute, se așteaptă un public numeros, atras probabil nu doar de gratuitatea oferită, ci și de posibilitatea de a petrece o noapte pe străzile orașului. Succesul de care s-a bucurat evenimentul în anii trecuți dovedește că muzeele ieșene au nevoie de evenimente speciale pentru a deveni atractive, în vreme ce viața obișnuită a acestor instituții nu scoate publicul din casă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe